МАРИАНА СТОЯНОВА

Защото: - имат ясни ценности: за защита на природата, устойчивото развитие и гражданските права; - познават принципите на самоподдържащото се и саморазвиващото се системно управление на държавата, и искат да ги наложат във вид на радикална промяна; - не обещават, че "ще ни оправят"; - казват "има дълбока причина за проблемите в управлението: гражданите нямаме участие! Активни ли са добросъвестните граждани - всяко управление няма алтернатива освен да е добро!"; - млади са (прен.),(букв.); - информират се непрестанно; - коалират се с ... гражданите; - отворени са за всички: мислещи "зелено", предизвикателства, главоболия, проверки... - европейци са и вдъхновяват ме!

понеделник, 16 февруари 2009 г.

Политическа партия “ЗЕЛЕНИТЕ КАМПАНИЯ ЗА ПРОМЯНА НА УСТРОЙСТВОТО НА ДЪРЖАВАТА “ДА ВЪРНЕМ ДЪРЖАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ”

  

ОБЩЕСТВЕНА ДИСКУСИЯ

НА ТЕМА МЕСТНИ ВЛАСТИ, ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ (РЕФЕРЕНДУМИ)

17 ФЕВРУАРИ 2009г. - 17.30ч.,  хотел АКВА, ВАРНА

 

 

Кампанията Да върнем държавата на гражданите, която “ЗЕЛЕНИТЕ” инициирахме на 18.01.2009, продължава с поредната от серия обществени дискусии за промяна в устройството на държавата, които ще се провеждат през месец февруари.

 

Темата за 17 февруари е: Местни власти, пряка демокрация (референдуми).:

·         Кметски наместници, кметове, кметове на общини – райониране, избор, правомощия, отговорности, процедура за отзоваване.

·         Областни управители - избор, правомошия, отговорности, процедура за отзоваване.

·         Общински съвет – райониране, избор, правомощия, солидарна индивидуална отговорност като членове на колективен орган, начини за отзоваване.

·         Ефективен граждански контрол върху законосъобразността на административните решения и прозрачност на администрацията и решенията на общинските съвети.

·         Регионални омбудсмани с пряк избор. Права на обществен обвинител.

·         Местен референдум - електронно гласуване.

·         Местна законодателна инициатива.

·         Постоянна местна изборна администрация.

·         Общинско радио, кабелна телевизия.

·         Он-лайн регистър на всички проведени гласувания в общинския съвет.

РЕГЛАМЕНТ:

 

·         Дискусията трае 90 минути, с изложение не повече от три минути на човек.

·         Ние ще представим въпросите и нашата позиция за тях. Очакваме Вашето активно включване с коментари и позиция.

 

 Ние, „Зелените”, имаме ясна и конкретна позиция за решение на проблемите в устройството на държавата. Съвместно с организации от Коалицията „За да остане природа в България” се обръщаме към всички граждани, граждански сдружения, неправителствени организации и политически организации, които намират, че сега съществуващото статукво в държавата не функционира и трябва да се промени. Призоваваме за активно включване в дискусията, като предлагаме среда на равнопоставен диалог, в който може да участва всеки.

 

Очакваме ви в залата на хотел Аква,  на ул. Девня N. 12, Варна, на 17 февруари 2009 г. от 17.30 до 19.00 ч., за да дискустираме заедно проблемите в работата на местните власти и предложенията ни за решения чрез въвеждане на пряко участие на гражданите и местни референдуми.

 

Нашите идеи са публикувани на страницата на “Зелените”: www.bulgariangreens.org. Очакваме Вашето активно участие в дискусиите, Вашите мнения, коментари и предложения – във форума ни http://bulgariangreens.blogspot.com/ и на нашите имейл адреси (varna@bulgariangreens.org; zelenite@gmail.com).

 

 

17 февруари - Варна

Тема: Местни власти, пряка демокрация (референдуми)

/Деница Петрова: 0889 880 908/

 

22 февруари - София

Тема: Съдебна система

/ Иван Костадинов: 0877 201 791/

 

 

Моля, потвърдете участието си в дискусияте на (varna@bulgariangreens.org).  или телефон:

Мариана Стоянова (0896 781 395)

 

Приканваме хората, които няма да могат да участват в дискусиите лично, да съдействат с организация на подобни дискусии извън София и Варна.

 

 

ПП “зелените”

http://www.bulgariangreens.org

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Архив