МАРИАНА СТОЯНОВА

Защото: - имат ясни ценности: за защита на природата, устойчивото развитие и гражданските права; - познават принципите на самоподдържащото се и саморазвиващото се системно управление на държавата, и искат да ги наложат във вид на радикална промяна; - не обещават, че "ще ни оправят"; - казват "има дълбока причина за проблемите в управлението: гражданите нямаме участие! Активни ли са добросъвестните граждани - всяко управление няма алтернатива освен да е добро!"; - млади са (прен.),(букв.); - информират се непрестанно; - коалират се с ... гражданите; - отворени са за всички: мислещи "зелено", предизвикателства, главоболия, проверки... - европейци са и вдъхновяват ме!

събота, 7 март 2009 г.

Към "зелените" хора на Варна - 5 Март

Здравейте!

"Зелените" вече са в предизборна кампания за Европейски парламент и Народно събрание. Участието в изборите за нас е средството да установим трайно пряката демокрация в България, в Европа да запазим общата ни природа, да се борим с промените в климата чрез създаване на "зелени" работни места и в защита на гражданските и социалните права на европейците.
Както знаете - събираме средства за паричен депозит и подписи в подкрепа на самостоятелното явяване на "Зелените" на двата вида избори, които предстои да се проведат в България тази година:

1. Избори за Европейски парламент на 7 юни - 15 000лв и 15 000бр подписи: 
http://www.bulgariangreens.org/uploads/ ... ori_EP.pdf
2 Избори за народни представители най-рано в края на юни - 5 000лв и 20 000 подписа.

На срещата на варненските Зелените в четвъртък си поставихме за цел да съберем мин. 4 000 лв/ 4 000 подписа за европейските избори до 10 Април. Времето е малко и се нуждаем от много хора 
:) Моля, свалете от горния линк бланката и говорете с хора, които биха подкрепили "Зелените"! Предлагаме да се събираме всяка събота през деня за да проверяваме какво сме направили през отминалата седмица и да споделим очи в очи натрупания опит :)

Имаме еко-химикалки и значки на "Зелените", който желае да си вземе в повече - нека да ми пише лично! Получихме предложение от много добър фотограф да използваме една от творбите му за отпечатване на картичка, която да продаваме също като начин за събиране на средства.

Ако има желаещи сред вас да направят блог на Зелените - Варна - нека да пишат! Предложете често посещавани форуми на хора със "зелено" мислене, в които да можем да поместим линк, може да си направим група във Фейсбук и в други социални мрежи.

До 10 април ще опитаме да организираме:
1. Залесяване в градска среда - в понеделник ще има среща с общински служител по този повод и който има предложение за подходящи места, нека да пише дотогава!;
2. Семинар - дискусия "Зелените работни места - възможния изход за България" за хора, които имат силен интерес в областта на ВЕИ, енергийната ефективност, биоземеделието, управлението на отпадъци и пречистванетo на води. Ако имате контакти на такива хора - моля, изпращайте ми ги на личния мейл, за да бъдат официално поканени.
3. Велошествие/състезание в Морската градина;

Пишете ни, обаждайте се и помагайте - кога, ако не сега, кой ако не ние!

Поздрави, Мариана

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Архив